Vriescellen

 

Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

 

Wij bouwen koelcellen en vriescellen en elke andere geconditioneerde ruimte. Wij onderscheiden ons met een diversiteit in produkten volledig afgestemd op de doelgroep.

* Dynamisch/flexibel 

* Perfectie in uitvoering 

* Creatief en innovatief 

*Zeer klantvriendelijk

 

De wandpanelen van de vriescellen die Javeko bouwt staan 320 mm verdiept opgesteld.

Tijdens de montage worden sponningen gezaagd en de aansluitingen afgeschuimd. Hierdoor  bouwt Javeko b.v. altijd koudebrugvrij waarbij het isolatieschuim naadloos op elkaar aansluit.

 De stalen profielen die Javeko b.v. gebruikt hebben dezelfde plaatdikte en afwerking als de panelen, tenzij anders vermeld staat.

Alle aansluitingen tussen profielen en panelen worden afgekit.

 

Bodemaansluiting

Op de betonnen vloer wordt een hoekprofiel aangebracht. De wandelementen worden in dit profiel geplaatst en bevestigd. Tevens wordt de dampremmende laag van de vloerisolatie hierop aangesloten.

Buitenhoekafwerking

Een gezette stalen kap werkt de uitwendige hoeken bij de twee wandaansluitingen en de plafond/wandaansluiting af. De kleur van deze kap is standaard RAL 9002.

 Binnenhoekafwerking

Een gezet stalen hoekprofiel (60 x 60 x0,6 mm) werkt de inwendige hoeken bij de wand-aansluitingen af. Ook de inwendige hoeken bij de plafond/wandaansluiting worden op deze wijze afgewerkt.

 Dakophanging

De plafondpanelen worden opgehangen aan de bovenliggende staalconstructie met een aluminium T-profiel met draadeinden. De onderliggende ruimte tussen de panelen wordt volledig afgeschuimd.

 

Natuurlijk leveren wij uw vriescel af met vloerisolatie.

Dampscherm

Op de betonnen ondervloer wordt een dampscherm aangebracht. Dit scherm bestaat uit Miofol 125 AV met een dikte van0,35 mmen een diffusieweerstand van ca. 157 mu.

 De folie wordt aangesloten op het hoekstaal onder de wandpanelen. De naden worden onderling d.m.v. een kit dampdicht met elkaar verbonden.

Vloerisolatie

Op het dampscherm wordt een vloerisolatie aangebracht in 2 lagen van100 mmdikte. De isolatie wordt klemvast gelegd tussen wanden. Het materiaal is geëxpandeerd polystyreen hardschuim met een volumegewicht van 20 kg/m3. Komokeur.

 Montage panelen

Voor het monteren van de wandpanelen wordt rondom de metalen beplating van de panelen verwijderd, ter hoogte van maximaal de isolatiedikte.

 Naadafdichting

De naden tussen de vloerisolatie en de wandelementen worden met een hoogwaardig polyurethaan schuim afgedicht. Hierdoor worden koudebruggen voorkomen.

 Betonstortfolie

De vloerisolatie wordt afgedekt met een dampdoorlatende polyethyleenfolie, dik0,10 mm. Hierdoor wordt het indringen van cementwater op de vloerisolatie voorkomen.

  

N.B.:

 1. Ter plaatse van de deur in de vriescel dient de vloerisolatie tot ca. 500 mm buiten de cel door te lopen.
 2. Exclusief vloerverwarming.
 


Ga naar Top

Isolatiepanelen

Wij bouwen koelcellen en vriescellen en elke andere
geconditioneerde ruimte.
Wij onderscheiden ons met een diversiteit in produkten
volledig afgestemd op de doelgroep.

 • Dynamisch/flexibel 
 • Perfectie in uitvoering 
 • Creatief en innovatief 
 • Zeer klantvriendelijk


Meer informatie

Montage

Vakbekwame, gemotiveerde medewerkers. VCA-gecertificeerd.

 • Flexibel en snel
 • Eigen projektleiding
 • Service- en onderhoudswerkzaamheden.


Meer informatie

Deuren

Koel- en vriesdeuren voor alle geconditioneerde ruimten,
zoals draaideuren, schuifdeuren, hefdeuren en brandwerende deuren.

  • Service
  • onderhoudswerkzaamheden


Meer informatie