Energie Investeringsaftrek 2017

Energie Investeringsaftrek 2017

Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2014 en 2015 is dit bedrag 41,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) en voor de winst over 2016 is dit bedrag 58% van de investering. Voor 2017 is de aftrek 55%.

Wanneer komt u in aanmerking met de Energie Investeringsaftrek? 

De EIA is bestemd voor de verbetering van isolatie van bestaande vloeren, daken en plafonds of wanden van ruimten in bedrijfsgebouwen. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan deze investeringsaftrek: De R-waarde moet met minimaal 2,00 m2 K/W toenemen, ten opzichte van de bestaande situatie (VIB.ISO.40 mm. = 2,05 m2 K/W). Wanneer u aan bovenstaande voorwaarde voldoet, kunt u in aanraking komen voor een maximale investeringsaftrek van €20,- per m2 te isoleren oppervlakte.

Welke voordelen brengt deze Energie Investeringsaftrek met zich mee? 

Wanneer uw bestaande wanden en/of plafonds niet meer voldoen aan de hygiëne-eisen, door bijvoorbeeld beschadigingen of roestvorming, kunt u mogelijk gebruik maken van de EIA. Wij kunnen uw wanden en/of plafonds bekleden met geïsoleerde foodsafe sandwichpanelen. Hier komt dubbel voordeel bij kijken: u bespaart op uw energiekosten, uw ruimtes voldoen weer aan de hygiëne-eisen én een groot deel van de kosten komt in aanmerking voor de EIA.

Isolatie van koel- en vriesruimten komt niet in aanmerking voor de EIA.

De isolatie van koel- en vriesruimten is de laatste jaren sterk verbeterd waardoor deze techniek  inmiddels gangbaar is geworden. Daarom komt de isolatie van koel- en vriesruimten niet meer in aanmerking voor de EIA.

Ga naar www.belastingdienst.nl zoek op Energie Investeringsaftrek en vind daar aanvullende informatie.

Hoe maakt u gebruik van de regeling?

 1. Binnen 3 maanden na de investering doet u een melding bij  RVO.nl.
 2. U ontvangt een ontvangstbevestiging die u moet bewaren bij uw boekhouding.
 3. Geef de energie-investeringsaftrek aan in uw aangifte. Daarna beslist uiteindelijk de Belastingdienst over uw aangifte. Eventueel wordt die beslissing ondersteund door een advies van RVO.nl.

 


01
12-2017

Vernieuwing Wagenpark Javeko

Javeko b.v. vernieuwt op 1 december 2017 haar wagenparkmet de aanschaf van een nieuwe Ford Transit Custom GB 2.2 TDCi.

Lees verder

27
10-2017

Monteurs Javeko weer geslaagd voor de BHV herhalingscursus

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Javeko b.v. Daarom gaan er jaarlijks 2 van onze monteurs op herhaling voor de cursus BedrijfsHulpVerlener. Ook dit keer zijn onze monteurs weer geslaagd voor deze opleiding. Een veilig gevoel als u met Javeko b.v. bouwt!

Lees verder

04
01-2016

IPN-QUADCORE BIJ JAVEKO

Door IPN-Quadcore kan Javeko u nog betere isolatiepanelen leveren.

Lees verder

01
09-2015

ISO 14001 en OHSAS 18001 gecertificeerd

Natuurlijk neemt Javeko B.V. haar verantwoordelijkheid waar het gaat om het milieu en veiligheid bij het bouwen van koelcellen, vriescellen, ulocellen of andere geconditioneerde ruimtes. Wij laten ons bij onze leverancierskeuze dan ook hierdoor leiden. Eén van onze grootste leveranciers is ...

Lees verder

11
11-2014

Javeko bouwt kweekcellen bij Botany in Venlo

Deze week is Javeko b.v. begonnen met de bouw van diverse kweekcellen bij Botany b.v. in Meterik. Het betreft hier een experiment voor kweekcellen met verschillende soorten LED-verlichting.

Lees verder

24
10-2014

Javeko monteurs geslaagd voor herhalingscursussen

Al onze monteurs zijn deze maand geslaagd voor de herhalingscursussen "Veilig werken met de schaarhoogwerker"en "Veilig werken met de heftruck".

U kunt dus weer voor 5 jaar gegarandeerd veilig blijven bouwen met Javeko b.v.

Lees verder

03
06-2014

Perendag 2014

Vrijdag 27 juni 2014 staat Javeko voor de 7e keer op Dé Perendag. Ditmaal bij Vogelaar Fruitcultures te Krabbendijke , een oude bekende van Javeko.

Lees verder


Ga naar Top

Isolatiepanelen

Wij bouwen koelcellen en vriescellen en elke andere
geconditioneerde ruimte.
Wij onderscheiden ons met een diversiteit in produkten
volledig afgestemd op de doelgroep.

 • Dynamisch/flexibel 
 • Perfectie in uitvoering 
 • Creatief en innovatief 
 • Zeer klantvriendelijk


Meer informatie

Montage

Vakbekwame, gemotiveerde medewerkers. VCA-gecertificeerd.

 • Flexibel en snel
 • Eigen projektleiding
 • Service- en onderhoudswerkzaamheden.


Meer informatie

Deuren

Koel- en vriesdeuren voor alle geconditioneerde ruimten,
zoals draaideuren, schuifdeuren, hefdeuren en brandwerende deuren.

  • Service
  • onderhoudswerkzaamheden


Meer informatie