« Terug naar het overzicht

19
12-2017

Energie Investeringsaftrek 2017

Energie Investeringsaftrek 2017

Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor de winst over 2014 en 2015 is dit bedrag 41,5% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten) en voor de winst over 2016 is dit bedrag 58% van de investering. Voor 2017 is de aftrek 55%.

Wanneer komt u in aanmerking met de Energie Investeringsaftrek? 

De EIA is bestemd voor de verbetering van isolatie van bestaande vloeren, daken en plafonds of wanden van ruimten in bedrijfsgebouwen. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan deze investeringsaftrek: De R-waarde moet met minimaal 2,00 m2 K/W toenemen, ten opzichte van de bestaande situatie (VIB.ISO.40 mm. = 2,05 m2 K/W). Wanneer u aan bovenstaande voorwaarde voldoet, kunt u in aanraking komen voor een maximale investeringsaftrek van €20,- per m2 te isoleren oppervlakte.

Welke voordelen brengt deze Energie Investeringsaftrek met zich mee? 

Wanneer uw bestaande wanden en/of plafonds niet meer voldoen aan de hygiëne-eisen, door bijvoorbeeld beschadigingen of roestvorming, kunt u mogelijk gebruik maken van de EIA. Wij kunnen uw wanden en/of plafonds bekleden met geïsoleerde foodsafe sandwichpanelen. Hier komt dubbel voordeel bij kijken: u bespaart op uw energiekosten, uw ruimtes voldoen weer aan de hygiëne-eisen én een groot deel van de kosten komt in aanmerking voor de EIA.

Isolatie van koel- en vriesruimten komt niet in aanmerking voor de EIA.

De isolatie van koel- en vriesruimten is de laatste jaren sterk verbeterd waardoor deze techniek  inmiddels gangbaar is geworden. Daarom komt de isolatie van koel- en vriesruimten niet meer in aanmerking voor de EIA.

Ga naar www.belastingdienst.nl zoek op Energie Investeringsaftrek en vind daar aanvullende informatie.

Hoe maakt u gebruik van de regeling?

 1. Binnen 3 maanden na de investering doet u een melding bij  RVO.nl.
 2. U ontvangt een ontvangstbevestiging die u moet bewaren bij uw boekhouding.
 3. Geef de energie-investeringsaftrek aan in uw aangifte. Daarna beslist uiteindelijk de Belastingdienst over uw aangifte. Eventueel wordt die beslissing ondersteund door een advies van RVO.nl.

 Ga naar Top

Isolatiepanelen

Wij bouwen koelcellen en vriescellen en elke andere
geconditioneerde ruimte.
Wij onderscheiden ons met een diversiteit in produkten
volledig afgestemd op de doelgroep.

 • Dynamisch/flexibel 
 • Perfectie in uitvoering 
 • Creatief en innovatief 
 • Zeer klantvriendelijk


Meer informatie

Montage

Vakbekwame, gemotiveerde medewerkers. VCA-gecertificeerd.

 • Flexibel en snel
 • Eigen projektleiding
 • Service- en onderhoudswerkzaamheden aan panelen 
 • Service- en onderhoudswerkzaamheden aan deuren


Meer informatie

Deuren

Koel- en vriesdeuren voor alle geconditioneerde ruimten,
zoals draaideuren, schuifdeuren, hefdeuren en brandwerende deuren.

  • Service
  • onderhoudswerkzaamheden


Meer informatie