Koel- en vriescellen
en isolatiebouw
Grote en kleine oplossingen
geheel op maat en prefab
Trots familiebedrijf
service sinds 1998

ISOLATIEPANELEN

Wij werken met verschillende soorten isolatiepanelen

Afhankelijk van uw project en bijbehorende functionele eisen passen wij verschillende typen isolatiepanelen toe. Wij werken samen met diverse leveranciers die ook garanties leveren bij hun producten. De unieke labyrintverbinding van alle paneeltypen garandeert een volledig dampdichte bouwwijze van koelcellen en vriescellen, zodat vochtindringing niet mogelijk is. Dit waarborgt een lange levensduur en energiebesparing. Hiervoor gebruiken wij bevestigingsmiddelen van roestvaststaal, waardoor duurzame verbindingen ontstaan. Wij hebben goede ervaring met het realiseren van ULO cellen (Ultra Low Oxygen). Onze montage en materialen zijn hierop afgestemd.

POLYISOCYANURAAT ISOLATIEPANELEN

De wand- en dakpanelen worden gevormd door twee gelakte verzinkte staalplaten waartussen isolerend schuim is aangebracht. Het geïnjecteerde polyisocyanuraat ofwel P.I.R. schuim van circa 42 kg/m3 is een uitstekende isolatie en vormt samen met de afwerkingsplaten een sterk geheel dat een grote belasting kan weerstaan. De P.I.R. isolatiepanelen zijn toepasbaar in alle bedrijfsruimten waar klimaatbeheersing belangrijk is, zoals in de industrie of agrosector. Vanzelfsprekend zijn onze isolatiepanelen vrij van CFK’s.

QUADCORE PANELEN

Steeds vaker kiezen opdrachtgevers voor QuadCore (tm Kingspan) panelen. Deze panelen resulteren bij gelijke dikte in circa 20% hogere isolatiewaardes en tevens circa 20% minder rookontwikkeling bij brand. Eventueel kunnen wij dit paneel aan u aanbieden. Doordat minder koeling noodzakelijk is komt dit ook ten goede aan uw product. Klik hier voor meer informatie.

STEENWOL ISOLATIEPANELEN

Door de onbrandbaarheid (NEN6064) van steenwol kunnen sandwichpanelen worden gefabriceerd met een brandwerendheid van 125 minuten (NEN6069). De isolatiepanelen zijn aan twee zijden voorzien van staalplaat waarop polyester coating is aangebracht. Steenwol isolatiepanelen worden vaak toegepast als scheidingswand (kompartimenteringscherm) en spuitcabines.

POLYSTYREEN ISOLATIEPANELEN

Deze zelfdragende constructiepanelen met een kern van geëxpandeerd polystyreen hardschuim hebben een volumemassa van 20 kg/m3 en zijn aan beide zijden bekleed met staalplaat en voorzien van polyester coating. De isolatiekern is van een brandvertragende gemodificeerde kwaliteit. Polystyreen isolatiepanelen zijn zeer geschikt voor bedrijfsruimten waar een grote overspanning nodig is, zoals bij agrarische gebouwen en sportcomplexen.