Koel- en vriescellen
en isolatiebouw
Grote en kleine oplossingen
geheel op maat en prefab
Trots familiebedrijf
service sinds 1998

DUURZAAM

Wij geven concreet invulling aan duurzaamheid

De consumentenvoorkeur gaat op het gebied van voeding uit naar gezond, verantwoord en gemak. Duurzaam voedsel groeit de laatste jaren steeds met dubbele cijfers en vertegenwoordigt inmiddels al meer dan 10% van de totale voedingsconsumptie. De consument eist in dit kader méér transparantie in de wijze van produceren en daarbij onderscheiden we:

  • Milieu-aspecten: denk aan bestrijdingsmiddelen bij de productie van voeding, gevolgen voor het klimaat en de natuur en de opkomst van biologische producten en keurmerken.
  • Verpakkingen: weerstand van consumenten tegen (plastic) verpakkingen vooral in het AGF-schap. Enerzijds willen we minder plastic en anderzijds nuttig tegen voedselverspilling (langer houdbaar).
  • ‘Food miles’: consumenten zijn erin geïnteresseerd hoeveel kilometers een product aflegt. De perceptie is dat lokaal geproduceerde producten verser en duurzamer zijn.
  • Gezondheid: toenemende bewustwording van de impact van voeding op de gezondheid. Welke bestanddelen zitten er in het voedsel?
  • Voedselverspilling: er wordt veel voedsel weggegooid. Hoe dit te reduceren? Dit kan onder meer door de houdbaarheid van voedsel te verlengen door betere koeltechnieken.


(Bron: Rabobank)

Javeko geeft concreet invulling aan duurzaamheid op een aantal manieren:

  • Keuze voor verbeterde isolatiekernen van de panelen kan in veel gevallen een aanzienlijke energie en kostenbesparing teweeg brengen. Dit kan door middel van dikke isolatie maar ook een verbeterde kern van de isolatiepanelen (bijvoorbeeld door toepassing van Quad-Core). Dit heeft positieve invloed op de kwaliteit van AGF producten. Afhankelijk van de gekozen koeltechniek kunnen verschillende scenario`s voor het energiegebruik worden vastgesteld.
  • Keuze voor materialen die een lange levensduur hebben, met minimale kosten gedurende de levensduur. Dit kan door middel van hoogwaardige staalplaatafwerking op deuren en tevens panelen, afgestemd op uw onderhoudsregime.